Dagen idag

En vänskapens och solens dag


I förmiddags drog vi iväg till vårat gamla hood Skarpnäck för att hälsa på våra goa vänner i familjen Miller-Phillips Phillips. Det var alldeles för länge sedan och det är alltid lika härligt när vi ses!
Em och Frank har alltid lekt så fint (de lärde känna varandra på förskolan när de var 2 resp 3 år) och det fröjde inte många minuter förrän de var igång. De små knattarna tog lite längre tid på sig, men efter ett tag var de också med i leken, båda var dock trötta så humören pendlade lite.
Vi bjöds på världens godaste kladdkaka och min självkontroll ba pöööös iväg! Den stannar aldrig särskilt länge när den väl kommer och hälsar på, den där självkontrollen....
Dagen sprang iväg, som den som bekant gör när man har roligt. Mamman i denna familj är så rolig, naturlig och härlig att prata med!

Summan av kardemumman: en superhärlig och mysig dag!








Joanna gjorde en donut-frilla på mig. Gillade den, kände mig som glad en Lilla My

Vi kom hem ganska sent på eftermiddagen, men solen värmde och efter en powernap i bilen var Alexander med i spelet igen så vi rafsade ihop handdukar, badkläder och hinkar och begav oss till Långsjön för lite kvällsbus!
Årets första strandbesök, felt good!




Första simtagen i sjö. Svårare än pool, enligt Em




Alexander tog ett litet självporträtt


Önslar er en fortsatt härlig lördagskväll!
/P

Fredag och en vecka kvar till semestern!

På väg hem från jobbet nu efter en lite känslosam dag.
Två små skruttor som ligger mig varmt om hjärtat slutar idag och därför började dagen med tårar för mig och deras mamma.
I övrigt har dagen varit lugn och skön, varmt. Väldigt härligt med VARMT!
Nu ska liten hämtas och sedan ska stora hämtas hos Sjöstrands. Hon väckte stackars Carro 4.40 imorse, superladdad för dagens äventyr, och 5.20 vaknade även Wilma så då startade dagen :)
Nu hoppas jag att ni som kikat in här får en fantastisk fortsättning på fredagen!
Pöss

Sol idag!

Gissar att många bloggskribenters rubriker lyder så, men att solen sken på oss hela dagen idag är ju värt att uppmärksammas. Molnen var lite en isa och skulle vara med på ett hörn, men solen vann ändå :)
Em spenderade sin dag på Skansen med Mormor idag och hade det finfint och under tiden hade jag en heldag i Humlan med jobbet. Barnen sov såå gott i gräset och vagnarna med parkens liv susandes i bakgrunden och vi lapade i oss så mycket sol vi kunde! Jag är väldigt glad att det ser ut som om solen kommer dominera den närmsta tiden. Hoppas det gäller heeeela juli och gärna augusti med! Ja gärna jämt! Regna kan det göra på nätterna.
När vi hämtat A på förskolan packade Em en väska och vi begav oss till familjen Sjöstrand och hade en mysig eftermiddag. Em sover kvar där i natt.
Carolina är livsfarlig om man ska försöka minska intaget av kalorier- bakar och bakar jämt! Så gott att man inte kan motstå.

Lite bilder från dagen:

Middagsstund har köttebullar i mund!

Bara liten och jag vid middagsbordet idag. Em är hos kompis Clara och karln är inte hemma än.
Lilleman önskar alla en God middag från sin köttbulletallrik och jag önskar detsamma från mig laxtallrik!

Allsångs kväll

Ikväll skulle Annika och jag varit på Allsången - om vädret hade kunnat bestämma sig för uppehåll liiiiite tidigare! Vi fegade ur när klockan blev fyra och regnet vräkte ner. Ångrade oss en del när klockan blev sex och solen sken. Men inte mycket att göra då, hade vi gått dit så sent så hade vi fått stå med mannen som säljer lakritsremmar. Så vi fick avnjuta Laleh, Uggla och Agnes från soffan! Men hade det riktigt gött ändå.
Sov gott, kära ni,
P

<3 Kärlek <3



Våra vackra, ljuvliga, fantastiska hjärtan har gosestund innan middagen!

Blöt

Jag tog på mig min klatschiga, röda skaljacka imorse. Tror ni det hjälpte? Nä. Jag måste skaffa mig ett behändigt litet paraply! Tycker det här så jobbigt att gå runt med, men jag är fortfarande (3 timmar senare) blöt och ruggig så jag antar att jag måste. Eller köpa mig en rejäl regnjacka!
Åååh vad jag skulle vilja krypa ner i ett varmt bad nu, med mina nya bok av Katerina Janouch! Riktigt bra bok förresten, fick den av ett barn i sommarpresent.
9,5 arbetsdagar kvar nu, sedan så!
Peppar, peppar så verkar barnen börjat sova lite längre på morgnarna nu. Det gillas!
Till 7-8 är alldeles lagom!
Inatt sov jag i ett sträck till 6.46, då gick Stefan upp och DÅ vaknade även Em. Det är så ovanligt att någon av oss päron vaknar först!

Igår var det i alla fall sol lite då och då - och jag tror den är tillbaka snart igen

 

Midsommar i bilder

 

 

Midsommar

Så var Midsommar över och, som min fina man påpekat flera gånger, så går vi mot mörkare kvällar igen :( Han gillar murr och burr....Det gör inte jag!
Men men, än är det många ljusa och härliga kvällar kvar! 10 arbetsdagar kvar och sedan ska vi njuta av 5 veckors semester. 5 veckor av varandra,mys, lek, vattenmelon, jordgubbar, vänner och äventyr! Ja, en drös med tjat, gnäll och gnat också - annars vore det ju märkligt :)
Vi har inga direkta planer, det finns ju alltid något att göra här i Hufvudstaden. Några utflykter utanför länet blir det också, vi vet inte riktigt vart bara.
Ligger nu här i sängen, slötittar på TV och vilar mina ben efter kvällens powerwalk med Johanna. Vi hade ett grymt tempo! Tummen upp och mer sånt!
Kändes bra det här, åter på bloggen efter några månaders brejk.
Cheers,
P

 

Patricias

Mina barn, min familj, våra vänner - mitt liv

RSS 2.0