Hej och hå!

Skulle behövas två av en själv ibland!
Mycket som ska fixas här hemma just nu och samtidigt mycket att tänka på.

Men det mesta som ska ordnas är kul, fixerier för kalas.
Ikväll har jag bakat havrekakor och kolacupcakes, havrekakorna är ett säkert kort men kolacuppisarna är fördta gången, så vi får se hur de blev. Måste provsmaka innan servering :)
Ögonen går i kors här, men måste vänta på att bakverken ska svalna!

På rätt väg!

Äntligen ser vårt kök och matrum ljusare tider!
Idag påbörjade matrummet sin förvandling från äckligt ljust snorgröna, solkiga (vad hyresgästerna innan gjorde kan man undra) tapeter till vitt och rent. We like!!
På tisdag eller onsdag kommer Ekens golv och mäter för att lägga nytt golv i ovanstående rum och sedan ska bara köksluckorna bli vita också!

Lördag!

Jag älskar fredagar och lördagar! Mycket helg att se fram emot. Söndagar är också fina, men då är dock helgen nästan slut..
Igår var lilla fröken på pyjamaspartaj hos äldsta vännen Wilma! Som hon hade längtat :)
Resten av oss hade fredagsmys med donkenmat, snacks och Pippi - we like!
Dagen idag bjöd på besök av Ems klassis Tim med familj. Em och Tim ska ha gemensamt kalas för hela 1-2an nästa helg, de fyller nämligen år samma dag (lördag) så på söndagen firar de tillsammans! Det krävs ju lite planering så idag satte vi oss och skrev inköpslista, lekförslag och brainstormade lite allmänt! Jag älskar ju sånt där, så det är bara kul :)
På lördag fylls vårt hem av nära och kära, det ska bli så mysigt! En riktig kalashelg!
Och om 3 veckor fyller Lilleman år, då kör vi igen :)
Mamma och pappa kom en stund ikväll också - middag och dansshow fick de!

Potatisplock & mysträff

I söndags åkte vi ut till Ingarö och plockade potatis!
Såå mysigt, kan verkligen rekomenderas :) Man fick nätsäckar och hinkar och så var det bara att plocka på sig! En traktor åkte runt och plöjde fram potäterna och en trevlig farbror visade vart det var lämpligt att plocka. En tjej åkte runt med häst och vagn så när man kände sig klar så vinkade man lite och så kom hon och skjutsade ner potatisen och de glada barnen till startpunkten. Fyrtiosju härliga kilon blev resultatet. Och 6st majskolvar.
Efter att vi lämnat av några kilon hos mamma å pappa åkte vi till Sara och Emil för lite eftermiddagsmys! Och mys blev det :) Barnen gillar verkligen varandra <3
Bildbomb? Jajamän, det kommer här!!



 

 

 

 

 

 

 

Relax, aventure & funfunfun - I'll say!!!!



Tack Anna Panna & Helena för en oförglömlig dag!
Som jag väntat på denna hemliga dag och försökt räkna ut vad vi skulle göra!!!! Och ett rätt fick jag iaf - vi åkte RIB-båt :) Såå kul! Men det blev ännu bättre - båten tog oss nämligen till en BASTUFLOTTE som låg förankrad i en liten, undangömd, solig vik där ölen och cidern låg på kylning och ett härlig fat med gott plock dukades upp. Bastun var uppvärmd och sjön glittrade inbjudande. Vi hade så underbart mysigt!
Efter två försvinnande snabba timmar kom båten tillbaka och tog oss in till Vaxholm där ett..hrm..speciellt färdmedel väntade. En fantastiskt mycket roligare typ av limo :)
Den tog oss till Ledungsvägen och ett dukat bord och värmade ljus. Mysig middag med efterföljande UNTZUNTZUNTZUNTZ följde och partyt höl fortfarsande igång när Sara och jag avvek vid 23.30-tiden.
En riktig energiboost är vad man kan kalla denna dag!
Ett stort tack till Love & Niklas på Sjöassistans som hjälpte Anna att göra detta möjligt för oss!




 

Dansa, pausa!

Idag var de dags att fira lilla mamma som fyllde 55 år i onsdags!
Så efter jobb och skola åkte barnen och jag norr ut. Trodde vi skulle slippa köer, men nä! Fastän klockan inte ens slagit två när vi begav oss så var Essingeleden full.
Nåja, fram kom vi ju till slut - efter 1000 000 "när är vi framme?". :)
Kalasbordet var dukat och redo att intas, vilket vi gjorde med liv och lust (hej helg)!
Em hade gjort en egen presentpåse, alldeles själv, till mormor!
Nu ligger jag här i sängen proppmätt och belåten med nymanikyrerade naglar och strax åker ett par avsnitt av SATC eller Friends på på TVn som jag kan somna gott till. Bäst att ladda batterierna ordentligt, för imorgon blir det äventyr med 11 glada ladies! Har ingen aning om vad vi ska göra, bara vart vi ska mötas!
Väldigt spännande :)
Sov sött!

Alexander inleder helgen

#panetoz

Bäst att börja i tid!

Em fyller som sagt år om 18 dagar (jorå, här räknas det) och det ska firas med dunder och brak!
En pojke i klassen fyller samma dag, så dagen efter ska de tillsammans ha ett kalas för hela klassen. Vi har bokat skolans gympasal och planeringen pågår för fullt! Krävs lite sådan för att fixa ett lyckats kalas.. Men jag tycker ju sånt är jätteroligt, så nemas problemas!
Svetsar på en snygg inbjudan som ska MAILAS iväg, tycker det är lite trist egentligen men definitivt enklast när så många ska bjudas in.
Ikväll fick jag hjälp av Em med salladen:

5 rör

Tömde de Liten på. Det stod fel på kallelsen, idag var det bara undersökning och frågor.
Vi kom in på hans laktosintolerans och doktorn berättade att när intoleransen visar sig så tidigt så är det ofta något annat som egentligen ligger bakom, någon annan sjukdom som irriterar tarmarna. Detta var något man ganska nyligen kommit fram till. Hon sa att A ser så frisk ut och hans kurva är fin, så troligen är det inget annat än laktos men för att vara säkra så togs flera prover - därav är han nu 5 rör blod fattigare!
Han var så duktig att han fick med sig två små slibbriga ödlor därifrån och av mig fick han en glass och en flygtur :)

Astrid Lindgrens

Sitter på barnsjukhuset i Liljeholmen. Gillar att de har en del av sjukhuset här ute!
Alexander ska göra UL på hjärtat för att kontrollera ett blåsljud som borde vuxit bort men inte gjort det.
Han är inte det minsta rädd för läkare, så det går nog bra drt här! Återkommer med resultatet.

Vab..

Måste säga att vår son är otroligt duktig. Fastän han är pigg som en mört och längtar så till förskolan så är han så snäll och lugn. Gnäller ingenting utan nöjer sig med att jag leker lite med honom och lite filmer. Han är ju väldigt aktiv av sig så jag trodde han skulle klättra på väggarna, men han finner sig verkligen i det mesta! Lillälskling!
Koppan är läkt till hälften och vi hoppas verkligen att en dag till hemma ska räcka.
Idag såg jag btw en kul sak i frysdisken - VEM köper detta?

Randigt

Idag har vi haft en lugn och skön lördag, vilket nog var precis vad vi behövde!
Mamma och pappa på besök, godis, filmer och en liten promenad.
Ems födelsedag närmar sig med stormsteg och ikväll började hon med sin önskelista!
Nu sover de små och vi stora sitter i soffan med tända ljus, SATC på TVn och en BJ - tror dock huvudet landar på kudden strax, kroppen säger så!

Båda framtänderna hänger också på halvstång!

Ibland tvivlar man..

..men visst älskar de varandra, våra småttingar!
När argumentationerna aldrig tar slut och ilskna röster fräser, ibland 80 % av en dag kan det känns ganska uppgivet - MEN så kommer de små ömhetsbetygelserna! Underbart <3

This is what we do..

Biiiiilar! Det har våra två dagar mest handlat om, min och Lillemans. Svinkoppan han har gör honom ju inte direkt trött så vi kör, kör och tävlar! Filmerna om Cars däremot har han lagt lite på hyllan, nu leker han bara med hårdvaran. Och tittar lite på Bamse :) Det är nya favoritprogrammet!
Det är sannerligen höst ute idag. Termometern visar på 17, men det känns som 10. Här inne också. Kan ju bero på att jag inte mår helt okej också. Bihålorna spökar och kroppen är lite vek :/
Så jag håller mig helst under en filt!

En magisk dag

Hej vänner!
Idag  har vi haft en magisk dag.
Jag ska berätta något personligt för er, så att ni kan förstå hur magisk den faktiskt var.
För ca 31 år och 2 månader sedan föddes jag, till min Mammas stora glädje. Min biologiske pappa, befann sig dock inte på en plats i livet där han ville bli pappa igen och därmed har vi aldrig haft någon kontakt.
Det jag mest undrade över under min barndom var hur min halvbror var. Ja, för Mamma hade fått höra att Harald hade en son sedan tidigar. Jag visste dock inte hur jag skulle hitta honom.
När jag träffade Stefan och han fått höra hela historien så körde han igång ett detektivarbete och fann att Harald inte alls hade någon son, men däremot en dotter - Eva. Jag hade plötsligt en Storasyster!
Skrev genast ett brev till henne och efter ett tag träffades vi. Då hade hon precis gift sig med sin Peter och jag missade alltså deras bröllop. I alla fall så var det så spännande att ses och vi hade massor att prata om.
Hon hade aldrig hört något om mig förrän jag skrev till henne, så man kan ju gissa att hon blev aningens överraskad!
Vi träffades ett par gånger men sedan gick veckor, månader och tillslut flera ÅR. Vi skrev då och då, fick barn båda två, hade koll på varandra på Facebook - livet rullade på i en hiskelig fart och det bara blev att vi inte sågs.
Tills nu. För några veckor sedan sågs vi en jättesnabbis och jag hälsade på mina systerdöttrar för första gången. Bara ca 10 den gången. Efteråt åkte jag hem och berättade för Em att hon faktiskt har en Moster till och till och med två kusiner. Hon blev både förvånad och glad och har varit lite småpirrig över att träffa dem.
Och så idag, idag träffades vi hela familjerna hemma hos dem! Det var så otroligt härligt! Barnen bara fann varandra direkt, som om de kännt varandra hela livet alla fyra. Och jag fick börja lära känna Ella 8 år och Alice 7 år på riktigt.
Två underbara, goa, roliga och mysiga tjejer! Lika Em på många sätt. Och Alexander med!
Det kändes så fint att få prata med dem, se vad de gillar att göra och höra dem berätta olika saker.
Att få en massa kramar! Och vilken värme i hjärtat jag fick när jag såg hur roligt kusinerna hade det!
Och väldigt fint var det att träffa Eva igen.  Hon och hennes Peter är väldigt varma och mysiga!
Ella konstaterade att vi inte såg så lika ut, men att vi var lite lika ändå för att vi gillar lite samma saker, är båda lite glömska och gillar Springsteen lika mycket.
Em och Alexander som inte precis kastar sig om halsen på vem som helst ville gärna kramas och sitta i knäet på både Eva och Peter.
Vi kom dit för att fika men blev kvar över middagen med!
Hela eftermiddagen var så härlig och jag känner sådan lycka över att vi hittat varandra igen!
             




     Em & Alice fotade järnet med min telefon :)                        Ett 200-bitars pussel blev lagt


 
<3 TACK <3
 

Som ett barn



Igår besökte vi ett av mina absoluta favoritställen - Kolmården. Tycker det är så vackert där!
Det finns så mycket natur, inte bara inhängnader. Och det absolut vackraste där är förstås delfinerna. De har alltid fachinerat mig något otroligt. Behöver jag säga att "Flipper" var bland det bästa jag visste att se på?!
De är så vackra att jag varje gång jag ser delfinshowen får gåshud och ögonen tåras.
Gillar inte att Markoolio pratar under showen, men det är väl helt okej att hans musik spelas, passar bra till juvelernas konster!


En nyhet för i år är att allt ingår i entréavgiften - karuseller, safari mm. Det var kul och innebar oräkneliga varv i Delfinexpressen för Em! Alexander nöjde sig med två varv.
Safarit är ju även omgjort så numer åker man igenom det i en linbana. Gamla linbanan är borta och en helt ny, fräsch har byggts, lite lägre så man ser djuren jättebra och jag kan åka med utan att svimma av höjdskräck :)


                                         Vi firade också Morfar på Kolmården, han fyllde 48 igår!



Delar av Safarit. Alexanders favoriter är LEJONEN, GRRR!
  Vi hade en supermysig dag! 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Patricias

Mina barn, min familj, våra vänner - mitt liv

RSS 2.0