Recept - saffranscones och julcupcakes

SAFFRANSCONES
 
Saffransscones (Två kakor)
Ingredienser:
1 dl mjölk
1 pkt saffran (0,5 g)
5 dl vetemjöl
En knivsudd salt
1 tsk bakpulver
1 msk socker
60 g kallt smör
1 ägg
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka upp mjölken med saffranet och ställ kastrullen åt sidan för att svalna.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna till en deg.
Blanda ner ägg och saffransmjölken och knåda till en deg.
Dela degen i två delar och platta till dom som två tekakor. Skär ett kryss över kakorna och nagga.
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
 
Servera scones ljumma tillsammans med smör blandat med kanel.
 
Bild finns i föregående inlägg!
 
 JULCUPCAKES
 
Vaniljcupcakes:
~12 stycken

2 1/4 dl vetemjöl
1.5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.

3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.

4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.

5. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.

6. Fyll muffinsformar till hälften.

7. Grädda i ugnen i cirka 17 - 23 minuter.
 
Frostingen:
60 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk ingefära
½ tsk kardemumma
1 tsk kanel
Jag använde dock nästan 1 tsk ingefära och kardemumma och 2 tsk kanel, men ta lite i taget och smaka av!
 
Bild finns i föregående inlägg!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Patricias

Mina barn, min familj, våra vänner - mitt liv

RSS 2.0